Tolna Megyei Gyermekvédelmi Központ
Log in  
 

Tolna Megyei Gyermekvédelmi Központ

A Tolna Megyei Gyermekvédelmi Központ négy egymástól különálló és működő szakmai egységből áll, melyek a megye 9 településén helyezkednek el. 2021. évben 136 gyermek teljes ellátásáról gondoskodtunk. A Gyermekvédelmi Központ fő és alapvető gondolata az, hogy „a gyermek kell, hogy a központban legyen”. Minden hozzánk bekerülő gyermeknek megpróbáljuk megteremteni a lehető legelfogadóbb, biztonságosabb és családiasabb környezetet.

A Gyermekvédelmi Központban szolgálatot teljesíteni nem munka, hanem hivatás. Az itt dolgozó gyermekvédelmi szakemberek mind elkötelezettek abban, hogy a lehető legjobb tudásuk szerint lássanak el minden hozzánk bekerülő, segítségre szoruló gyermeket, szeretettel álljanak hozzá és támogassák, hogy normális testi, lelki és szellemi fejlődésen mehessen keresztül, azalatt az idő alatt, amíg nálunk nevelkedik.

III. számú Gyermekotthon (Fadd, Kéty, Szedres)

A Gyermekotthon négy különböző lakásotthonból áll, melyek három különböző településen helyezkednek el és összesen 36 gyermek folyamatos ellátását biztosítják. A lakásotthonok elhelyezkedésükben és funkciójukban is eltérnek egymástól. Két lakásotthon található Faddon, ebből az egyik az intézmény anya részlege, ahol fiatalkorú édesanyáknak van lehetőségük biztonságban, szakemberek támogatásával felnevelni gyermekeiket. A másik Faddon található lakásotthonunkban főleg tinédzser korú gyermekek vannak elhelyezve.

Ezen kívül egy lakásotthon található még Kétyen és egy Szedresben. Ezekben a lakásotthonokban a gyermekek koedukáltan vannak elhelyezve és amennyiben ezt kérik, valamint ha a feltételeket teljesítik, 21. életévükig maradhatnak az otthonban.

IV. számú Gyermekotthon (Hőgyész)

A IV. számú szakmai egység mesés környezetben, a valamikori Apponyi-kastély szomszédságában található, Hőgyész településen. Ebben a szakmai egységünkben csak lányok ellátása valósul meg, 34 gyermek együttes elhelyezésére van lehetőség. Az itt élő gyermekek és kollégák egy nagycsaládot alkotnak. Így biztosítanak olyan környezetet a lányoknak, hogy még a kikerülésük után is szeretettel járnak vissza az otthonba.

V. számú Gyermekotthon (Iregszemcse, Kapospula, Tamási)

Az V. számú szakmai egység három különböző lakásotthonból áll, amik három különböző településen helyezkednek el. Az V. számú Gyermekotthon különleges státuszából adódóan ezekben a lakásotthonokban a normál szükségletű gyermekeken kívül, enyhe és közepes értelmi fogyatékossággal élő gyermekek folyamatos ellátását végzik. Jelenleg 32 gyermek nevelkedik az otthonban.

IV. számú Gyermekotthon (Hőgyész)

Ez a szakmai egység is különleges státusszal bír. Az otthon Szekszárd peremén, csendes, nyugodt és biztonságos környezetben 32 enyhe vagy közepes értelmi fogyatékossággal élő, vagy valamilyen viselkedési zavarral küzdő gyermeknek biztosít megfelelő környezetet. A négy egymás mellett elhelyezkedő lakásotthon, otthononként 8 gyermek folyamatos ellátását tudja biztosítani.